Skrevet av Helge Langen
tirsdag 06. mars 2012 18:41

Karoline Knotten
Karoline Knotten
Det er to dager igjen til årets norgesmesterskap for juniorer setter i gang i Stryn. Skiskyting.com spekulerer litt om resultatene på forhånd...

[stort bilde]

I den yngste jenteklassen er det ikke vanskelig å spå norgescupleder Karoline Knotten som favoritt. Jenta fra Vestre Målselv har pallplass i seks av åtte renn i norgescupen så langt, to av disse som seirende og en femteplass som dårligste resultat, og det bør ikke være for mye å forvente medalje i begge øvelser. Skatvals Lotte Lie åpnet sesongen sterkt med seier på Lygna og tok andreplass begge dager på Lillehammer, men endte litt lenger ned på lista i Orkdal, så det er usikkert hva vi kan forvente av henne denne uka, og hva hun har gjort for å finne igjen formen i løpet av de fire ukene som har gått siden da. Hun vil nok uansett få hard konkurranse av Bø-jentene Hedda Lundeberg Aas og Maren Nenseter, som begge har kommet sterkere og sterkere utover sesongen etter vesentlig svakere resultater på Lygna i desember. Guro Lintho Ruud (Fet) og "hjemmehåp" Mari Sollid Eide (Stårheim) kan også gå helt til topps med fullklaff.

Heidi Flo Bødal
Heidi Flo Bødal
I kvinner 18 er Marie Nørstebø fra Svene minst like suveren i toppen av cupen sammenlagt som det Karoline Knotten er i 17-årsklassen. Marie har vunnet halvparten av rennene i år, og har hele 50 poeng ned til Heidi Myrberg Landrø (Fet) som er nummer to, men fra henne og bakover er det tett til Stårheims Heidi Flo Bødal som sikkert ikke har tenkt å skuffe hjemmepublikumet, og fjorårets norgescupvinner Ingvild Sangesland (Øvrebø) som er nummer fire. Ungdoms-OL-deltakerne Kristin Sandeggen (Alvdal) og Karoline Næss (Bjerke) har også vist god form på Lillehammer og i Orkdal.

Lene Berg Ådlandsvik
Lene Berg Ådlandsvik
19-årsklassen har i år vært dominert av tre navn, som alle på ett tidspunkt har hatt ledertrøya i cupen. Det er nåværende leder Frida Strand Kristoffersen fra Tromsø, som nylig deltok i junior-VM sammen med nyslått verdensmester Hilde Fenne fra Voss, og Sørskogbygdas Lene Berg Ådlandsvik som ledet frem til runden på Simostranda.

Maren Wangensteen
Maren Wangensteen
Ragnhild Flåten Andreassen fra Nordreisa leder cupen i eldste juniorklasse, men hun må tåle å ikke bli nevnt som den største favoritten i denne klassen. Dersom skytinga sitter, bør Maren Wangensteen fra Vestre Slidre være storfavoritten med den enorme langrennskapasiteten hun viste under junior-VM i Kontiolahti, samtidig som skyteresultatene derfra nok ikke holder til toppresultat. Thekla Brun-Lie har vist seg å være mer stabil på skyting og dobbeltseieren fra Orkdal samt gode resultater i junior-VM tilsier nok at hun bør få med seg en medalje eller to til Oslo, og Tynsets Marion Rønning Huber bør også være kapabel til å blande seg inn i den kampen, men også hun må få bedre kontroll på skytinga enn det som var tilfelle i Kontiolahti.

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
Sist oppdatert tirsdag 06. mars 2012 23:15
 

Følg oss på Facebook.com/skiskyting

Mest lest i det siste

walls
Trygve skrev på Trygves Walls
845 dager siden
friends
1003 dager siden
friends
1040 dager siden
profile
Anne Katrine Tønset lastet opp et nytt profilbilde
1040 dager siden
profile
sigbjørn mykland lastet opp et nytt profilbilde
1047 dager siden
wall
1076 dager siden
wall
1076 dager siden

Grupper