Skrevet av Knut Kuvås Brevik
tirsdag 13. mars 2012 09:42

Jarle Midthjell Gjørven
Jarle Midhjell Gjørven (bildet) gikk 1.etappe på Sogn og Fjordane sitt vinnerlag i stafetten i klassen menn 19-21 under junior NM i helga. Det ble en meget spennende stafett, som ikke ble avgjort før på siste skyting. I klassen kvinner 17-21 ble enda mer spenning, og avgjørelsen falt ikke før på stadion på siste runde.

M 17-18 
I menn 17-18 var Oslo og Akershus store favoritter. Men som i så mange stafetter tidligere er det ikke alltid laget som ser best ut på papiret som drar hjem seieren. Nord-Trøndelag hadde også et bra lag, og kom godt i gang med Håkon Livik på 1.etappe. Håkon vekslet bare sju sekunder bak Nord-Trøndelag 2 som hadde Ådne Toldnes på sin første etappe. På andre etappe hadde Nord-Trøndelag 1 17-åringen Trygve Kjøsnes Wekre på laget. Wekre som hadde tatt bronse i sprinten med 0-0, viste sine gode skyteferdigheter også på stafetten, og Nord-Trøndelag holdt seg stadig i tetkampen. Buskerud ledet før 3. etappe, og med Vebjørn Evjen og Anders Sommerstad Juveli på de to siste etappene så de ut til å ha et godt tak om stafetten. Desverre for Buskerud, ble det hele ni strafferunder på de to siste etappene.

Nord-Trøndelag tok kommandoen på de to siste etappene med Anders Trønsdal Lyngstad og Espen Sonflå. På siste skyting hadde Sonflå et godt forsprang, men det var spenning til hva Sonflå kunne finne på ved siste skyting. Spenningen ble fort mindre da Sonflå leverte en ståendeserie i verdensklasse, og plaffet ned 5 treff i rakettfart. Stafetten var avgjort, og Sonflå kunne cruise inn til seier i klassen M 17-18.

Trygve Kjøsnes Wekre 
(Trygve Kjøsnes Wekre) 

K 17-21
I kvinner 17-21 ble det meget spennende. Tre lag skulle være med å kjempe om seieren, som ikke ble avgjort før på stadion på sisterunden på siste etappe. Hordaland hadde tatt føringen etter en veldig god etappe 2.etappe av Hilde Fenne. Bak Berlandstveit jaktet kanonene Marion Rønning Huber, Maren Wangensteen, og Thekla Brun-Lie. Berlandstveit fylte etter ekstraskudd på siste skyting og Hordaland gikk ut i tet på sisterunden. Men forspranget ned til Huber og Wangensteen var ikke stort nok. Bak kom juniorverdensmesteren Marion Rønning Huber og gikk forbi Berlandstveit på brua inn mot stadion på sisterunden. Bak der igjen kom kanonen Wangensteen som et skudd, og føyk forbi både Berlandstveit og Huber, og det ble gull til Oppland etter en meget spennende siste etappe. 

Maren Wangensteen 
(Maren Wangensteen) 

M 17-21.
I denne klassen var Oslo og Akershus, Buskerud og Sogn og Fjordane favoritter før start. Disse lagene skulle også være med å gjøre opp om plasseringene til slutt, men det skulle bli veksling i plasseringene under veis i stafetten, og en meget spennende siste etappe. Sogn og Fjordane hadde sin kanon Johannes Thignes Bø på siste etappe, og mange var spente på om Bø kunne hente inn forspranget på 1.12 som Oslo og Akershus hadde før siste etappe. Sør-Trøndelag og Agder lå også ca minuttet foran Bø før siste etappe. Agder skulle vise seg å falle av, men Oslo og Akershus og Sør-Trøndelag holdte god avstand til Bø, og gikk inn til siste skyting likt med ca 35 sekunder ned til Bø. Det skulle bli en spennende avgjørelse på stafetten, hvor alle tre lagene sto i posisjon. Først fikk skøyt Andreas Grimstvedt på seg strafferunde for Oslo, og deretter skøyt Tommy Grøtte på seg to strafferunder for Sør-Trøndelag. Dermed sto alt åpent for Bø som kom jaktende bakfra. Bø fylte, og det var ingen tvil om hvem som skulle dra hjem seieren ut på sisterunden. Det ble seier til hjemmelaget Sogn og Fjordane, foran Oslo og Akershus, og Sør-Trøndelag kom på en 3.plass.

Andreas Grimstvedt
(Andreas Grimstvedt var med på å gjøre stafetten meget spennende)

Resultatene fra stafetten og de øvrige distansene under junior NM finner dere på våre resultatsider. 

Kommentarer (0)

Skriv kommentar

mindre tekstfelt | større tekstfelt

busy
Sist oppdatert tirsdag 13. mars 2012 10:38
 

Følg oss på Facebook.com/skiskyting

Mest lest i det siste

walls
Trygve skrev på Trygves Walls
846 dager siden
friends
1004 dager siden
friends
1041 dager siden
profile
Anne Katrine Tønset lastet opp et nytt profilbilde
1041 dager siden
profile
sigbjørn mykland lastet opp et nytt profilbilde
1048 dager siden
wall
1077 dager siden
wall
1077 dager siden

Grupper